2011-06-07 16:52:37• hírek • Póti Orsolya

Egész napos program a kamaránál

Június 7-én szakmai konferenciára került sor a Szatmár Megyei Kereskedelmi, Agrár és Ipari Kamaránál, melynek keretében bemutatták az egyik most futó, román-magyar BEPTRA projektet. A projektbemutató után a kis- és középvállalkozók személyesen is megoszthatták eddigi tapasztalataikat egymással.

A jelenlevőket Daniela Culic, a Szatmárnémeti Kereskedelmi, Agrár és Iparkamara igazgatója köszöntötte, aki tájékoztatást adott a magyar-román gazdasági kapcsolatokban a kereskedelmi kamarák szerepéről, továbbá részletesen ismertette a román-magyar projekteket, melyek megalapozták a szervezetek hatékony együttműködését a vállalkozások támogatása területén.

Varga Nagyné Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi Kamra igazgatója részletesen ismertette a BEPTRA - „Legjobb gyakorlatok" kis- és középvállalkozók számára elnevezésű projekt tartalmi elemeit, valamint a programhoz való kapcsolódás lehetőségét is. A program, melynek összértéke 49.340 euró a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. támogatásával valósult meg, a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával.

Mint megtudtuk a BEPTRA keretében olyan két napos szakmaspecifikus tréningek zajlanak, amelyeken 50 romániai és 50 magyarországi kis- és középvállalkozó vehet részt. A tréningek közül néhány már megvalósult az elmúlt hónapokban, de még jelentkezni lehet az utolsó - a turisztikai - tréningre, amelyre Szatmárnémetiben kerül sor szeptember 22-23 között. Az érdeklődők Daniela Culicnál, illetve Mészáros Éva projektmenedzsernél jelentkezhetnek a tréningekre. A részvétel minden vállalkozó számára térítésmentes volt.

A projekt célja a kis- és középvállalkozók szakmai tudásának bővítése, a kapcsolatrendszerük fejlesztése, személyes tapasztalatok gyűjtése, valamint a magyar-román gazdasági kapcsolatok továbbfejlesztése.

Daniela Culic röviden bemutatta az Adaptic - „Kis- és középvállalkozók alkalmazkodóképességének fejlesztése" elnevezésű programot is, melynek célja, hogy a Bukarest- Ilfov, a Nyugati, az Észak - Keleti és az Észak -Nyugati régiókon belül működő vállalatok alkalmazottjai, a kis- és középvállalkozók, az egészségügyben dolgozók és a menedzserek alkalmazkodóképességét növeljék a folyamatosan fejlődő információs és kommunikációs technológia -adatvédelem, internetes kereskedelem, internetes biznisz - tekintetében.

A projekt keretén belül olyan tanfolyamokat, szemináriumokat és akciókat szerveznek, amelyek lehetővé teszik a tapasztalatcserét, a fejlődést és az új technológiák irányába való alkalmazkodást.



Szakmai konferencia zajlott a Kereskedelmi és Ipari Kamarában
Szakmai konferencia zajlott a Kereskedelmi és Ipari Kamarában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: